Under 2012 fick gallerian Flanör i Gävle ett ombyte. Butiken Expert blev radio- och tv-kedjan Audio Video. Men det var inte bara namnet som blev ändrat, de fick även byta kassa- och ekonomisystem.

Audio Video i Gävle har gått igenom många stressmoment men nu verkar den tyngsta biten vara över.
– Allt känns kanon, det är bara positivt nu när allt är genomfört, säger Gävlebutikens delägare Håkan Holmgren. Vi är fria handlare igen, precis som Expert var för 4-5 år sen.

I och med att de gick med i en kedja var de tvungna att agera snabbt för att säkra varorna, kassasystemen och ekonomidriften. Sedan var det "bara" att övertyga kunderna om att de var samma experter, och att deras kompetens var densamma, det var bara namnet som bytts.
– Audio Video som kedja blir totalt starkare. Framförallt inom foto, säger Håkan. Vi gamla Experthandlare har mycket erfarenhet inom fotosegmentet.

För mer information, kontakta Håkan Holmgren:
026-514490
gavle@audiovideo.se
http://www.audiovideo.se
_____

Audio Video grundades 1963 och är en av den svenska marknadens äldsta aktörer. Från början hette kedjan A-handlarna, vilket var en sammanslutning av kunniga, fria handlare som ville effektivisera inköp och marknadsföring. De är en frivillig fackhandelskedja där alla handlare äger sin egen butik, men har stor nytta av varandra och en stark gemenskap.

Audio Video har 110 butiker från Ystad till Pajala. Varumärket Audio Video ägs av Electra Sweden AB med huvudkontor i Kalmar. Där finns deras gemensamma och 20.000 kvadratmeter stora lager med cirka 15.000 artiklar i sortimentet.