Gävleavdelningen inom riksföreningen mot ätstörningar, som nu heter Frisk och Fri, har de senaste åren legat inaktiv. Men nu har avdelningen åter fått liv och i ny regi med den kognitiva terapeuten Bo Kåresjö som ordförande.
– Ätstörningar har länge varit ett skamfyllt ämne för många, berättar Bo. Föreningen utför ingen vård men erbjuder stöd för både drabbade och anhöriga. Vi letar just nu efter mentorer som själva varit sjuka i någon typ av ätstörning, men som nu är friska och vill hjälpa till i föreningen, berättar Bo. Min roll som terapeut kommer främst bestå i stöd för anhöriga.

Bos tidigare erfarenheter sträcker sig långt. Han är uppvuxen i Gävle men lämnade staden för utbildning i Flygvapnet i början av 70-talet. Där väcktes hans ledarskapsintresse och under många år arbetade han som huvudlärare i ledarskap samt idrottslärare för att sedan börja en civil karriär som organisationskonsult i början av 90-talet.
– Men jag insåg att jag behövde mer kött på benen och valde då att påbörja en fyra år lång utbildning till organisationskonsult på gestaltmetodisk grund, berättar Bo.

Därefter startade Bo företaget Ledarstöd och några år senare mottagningen Terapicentrum i Stockholm. Ett företag som vänder sig till de som är i behov av psykoterapeuter, terapeuter, coacher och organisationskonsulter. Efter några år utbildade han sig till kognitiv terapeut. Senare studerade han vidare inom ACT (Acceptance Commitment Therapy). Idag arbetar Bo både som organisationskonsult, ledarutvecklare, grupputvecklare, konflikthanterare, utbildare och kognitiv terapeut med inriktning mot ACT.
– Rötterna har dragit mig tillbaka till Gävle, berättar Bo. Så nu har jag öppnat en mottagning för Terapicentrum även i Gävle. Här tar jag emot både privatpersoner och företagskunder parallellt med mitt ideella arbete i föreningen Frisk och Fri.

För mer information kontakta:

Bo Kåresjö
Organisationskonsult & Kognitiv terapeut
070-924 27 06
bo@karesjo.nu