- Daniel är en stark skridskoåkare som står för ett hårt jobb på isen och som alltid sätter laget i första hand, säger sportchef Stefan Bengtzén. Han kommer att tillföra en dimension till vårt lag på flera plan. Vi ser detta som en mycket bra investering för oss inför den kommande säsongen.



Daniel Paille (183/91) är förr 1984 i Welland, Kanada. Som junior spelade han i OHL och säsongen 2004/2005 fortsatte han till AHL och spel i Rochester Americans. Där spelade han även säsongen 2005/2006, men fick redan under säsongen ta steget upp till NHL och spela med Buffalo Sabres i några matcher. Även säsongen efter spelade han i de båda lagen innan han säsongen 2007/2008 tog steget fullt ut till NHL och spel i Buffalo Sabres. Då startade Daniels långa NHL-karriär som bland annat innehåller tre säsonger i Buffalo Sabres och sex säsonger i Boston Bruins. Han är en erfaren och gedigen spelare med 657 NHL matcher i bagaget och 191 poäng på kontot. Säsongen 2010/2011 vann han också Stanley Cup tillsammans med Boston Bruins.



- Daniel är en spelare med mycket rutin och som är van att spela stora matcher. Han kommer att bidra med ett bra ledarskap och hjälpa oss genom ett hårt arbete, säger Thomas ”Bulan” Berglund, tränare i Brynäs IF. Han har varit med och vunnit Stanley Cup och var till allra högsta grad delaktig i den segern, så han vet vad som krävs. Jag hoppas att han kan sprida den vinnarinstinkten han besitter, visa vägen och hjälpa oss att bli ett vinnande lag.



För ytterligare information, kontakta Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF, på tel 073-633 33 47.