Grundbulten för det transformerande ledarskapet är det andliga och holistiska perspektivet och förhållningssättet. Fokuset ligger på medarbetarnas behov i första hand. Andligheten i det transformerande ledarskapet ger ökad effektivitet och lönsamhet eftersom ledarens fokus ändras från att tillfredsställa egenintresset till att tillgodose andras behov.

Altruism skapar mer motivation. Naturligtvis är detta avhängt på att de berörda parterna, inte minst medarbetarna i teamet, är villiga att också själva välja det transformerade ledarskapet för sin egen personliga utveckling och börja leda sig själva genom det transformerade ledarskapet. Att organisationer blir mer och mer komplexa skapar krav på ett ledarskap som förändrar i steget, och där är det transformerade ledarskapet överlägset eftersom det upplöser det egostyrda ledarskapet och blir ett tjänande ledarskap, vilket de facto skapar smidigare förändring med ökad motivation och trivsel som grädde på moset. Jag ser det som en stor konkurrensfördel för de företag och organistaioner som väljer att satsa på framtiden, ligga lite före, och implementera andlighet och holistiskt transformerat ledarskap.

Det transformerande ledarskapet kan definieras utifrån den effekt det har på medarbetarna och till de positiva förändringarna som de upplever själva och skapar genom sina förbättrade prestationer. Dessa ledare är fokuserade på hela teamets utförandet, prestation och framgång men också samtidigt fokuserad på varje enskild individs behov och möjlighet att nå sin fulla potential. Fyra block kan urskiljas som används för att lägga grunden i det transformerade ledarskapet; intellektuell och känslomässig stimulans, individualiserad personligt bemötande och behandling, inspirerande motivation och idealiserat inflytande.

En chef som leder genom det transformerade ledarskapet inspirerar, stimulerar och utvecklar genom att se, lyssna, bygga relationer långsiktigt som underhålls genom personlig närvaro och synlighet. Detta skapar tveklöst mindre stress, bättre mående, ökad lönsamhet och mer framgång på alla plan för både ledarna och medarbetarna såväl som för företaget / organisationen.