- Gävle visar att de prioriterar studenterna, och även planerar att fortsätta med det. Det ger hopp och tillit för Gävlestudenternas situation och framtid, säger Caroline Sundberg, ordförande för SFS
Fantastiskt glädjande

- Gävle som Årets studentstad är fantastiskt glädjande och hedrande för oss som är involverade i studenternas studietid här i Gävle. Utmärkelsen, är ett kvitto på att Högskolan, Gävle stad och Gefle Studentkår har satt studenterna i centrum, säger rektor Maj-Britt Johansson.

- Vi är otroligt glada för denna utmärkelse och känner oss ärade! Detta är ett bevis på att vi bedriver ett fantastiskt arbete när det kommer till studentinflytande och samverkan här i Gävle. Nu ska vi fortsätta arbeta och utvecklas och förhoppningsvis nå nya höjder, säger Gefle studentkårs ordförande, Linda Hernandez Igglund.


Utmärkelsen Årets studentstad delas ut av SFS sedan 1999. Priset går till en stad som värnar om alla studenter och som bland annat har ett fungerande studentinflytande och ett föredömligt samarbete mellan lärosäte, studentkår och kommun.





Text: Douglas Öhrbom