Holistiskt helande innebär att du tar personligt ansvar och ett helhetsgrepp om de obalanser, stress och allt som är i disharmoni i ditt liv. Det är heller inte alltid som du i ett holistiskt helande i första hand fokuserar på det fysiska utan det är din energikropp och känslor som visar dig vägen fram till ett liv i harmoni. Trots detta så når de flesta fram till det holistiska helandet genom att de inte hittar lösningar på sin fysiska ohälsa inom den konventionella medecinen.

Holistiskt helande är ett aktivt val och ett livsstilsval där du lär dig leva i harmoni med alla dina delar kropp, själ, sinne och ande och integrerar detta på alla plan och områden i ditt liv. Tänk dig att ditt liv är en rulltrapp som går neråt där du går uppåt, stannar du upp och tycker att du är klar, färdig eller bara för trött så åker du omgående neråt, tillbaka till den plats du var när du startade din inre resa och började ta ansvar för dig själv, dina handlingar, tankar och ord. Denna metafor tycker jag är väldigt bra för att åskådliggöra vad det verkligen innebär att välja en holistisk livsstil.

Det viktigaste att komma ihåg när du väljer att leva ett liv med en holistiskt livsstil är att det är en proaktiv process. Det är en livslång resa av val som du kommer att gör för att skapa balans och harmoni som hjälper dig nå högsta möjliga potential av välbefinnande för kropp, själ, sinne och ande. Att leva holistiskt innebär att du ser dina val och handlingar utifrån "hela människan" och successivt når fram till och utvecklar din unika storhet.

Det innebär att alla områden i ditt liv påverkas av dina val: kropp, själ, sinne, ande, relationer, karriär, kreativitet, egenvård, hälso-och sjukvård, välstånd, din miljö, hur du väljer att spendera din tid och vilka tankar du väljer att tänka och vilka åtgärder som ger de bästa resultateten för dig, ditt liv och din verklighet. Du måste börja där du står, borra ner rötterna i den mylla som du har att tillgå, acceptera de lärdomar och läxor som din resa genom livet hittills gett dig och fullt ut börja ta personligt ansvar för det du känner, upplever och gör och vilka förändringar du vill göra för att skapa mer balans, harmoni, tillväxt och framgång i ditt liv. Alltid i , så långt det är möjligt, full harmoni med moder jord och allt levande.balans, tillväxt och förändring du vill göra, för dig själv och planeten. Att leva holistiskt är inte svårt och tar inte just inte mer tid än någom annan livsstil. Allt som krävs är att göra medvetna val och leva efter ett val i taget.

Det är inte komplicerat, tidskrävande eller svårt. Hemligheten är att gör en sak i taget, var sak för sig, ett val i taget. Om du inte är nöjd med dina val, ditt sätt att hantera situationer, människor och känslor välj om, välj nytt, gör nytt igen och igen och igen, tills du känner att du är på rätt väg, din väg som du lugnt och metodiskt fyller med de rätta valen och handlingarna.