– Jag ser fram emot att måla det franska ljuset och att få känna av samma atmosfär som Paul Cézanne under sin tid en gång kände, säger Johan entusiastiskt. Mitt mål är ju självklart att komma hem med nya tavlor som sedan kommer att visas i min ateljé och förhoppningsvis även ställas ut på Gästrik Konst.

Johan har tidigare varit mycket verksam i USA och Italien där han även utbildat i målartekniken med akvarell under flera år. Hans tavlor från Italien har fått mycket uppmärksamhet och blivit väldigt uppskattade av hans kunder. Frankrike är ett land han redan besökt flera gånger men han såg sin chans när inbjudan dök upp att få se mer och delar av landet han ännu inte sett.

– Det är klart att det kliar i konstnärens fingrar när man får en sådan möjlighet, säger Johan positivt. Två veckor i franska Aups kändes svårt att motstå.

_______



Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se