Johan har haft ett tjugotal utställningar i USA men det var första gången i New York.
Likt en filmstjärna blev Johan Thunberg upphämtad på flygplatsen av en limousine som tog honom från flygplatsen till hotellet och till och från Svenska Kyrkan på 5 East, 48nd Street.
Många besökare med genuint konstintresse á la Greenwich Village tog sig till Svenska Kyrkan och utställningen blev en succé med idel lovord.
- Det var en fantastisk upplevelse och jag har knutit många nya kontakter som förmodligen kommer att innebära flera visningar på spännande platser i USA, säger Johan.
- Och den stjärnstatus jag fick upplever jag gärna igen, skrattar han och visar ett foto där han glatt poserar med sin privatchaufför.


Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se