Många chefer, inom såväl privat näringsliv som offentlig sektor,
styr efter en förlegad löpande-band-princip med allt större fokus på kortsiktiga budgetmål och vinstintressen. Samtidigt är motivationen på svenska arbetsplatser låg – inte ens var femte anställd känner sig engagerad på jobbet, enligt en Gallup-undersökning från 2012.

– Engagemang föds ur meningsfullhet, och om jobbet bara handlar om kortsiktiga vinstmål eller besparingar blir arbetet meningslöst. Att låta medarbetarna bli oengagerade på detta sätt är ett oerhört resursslöseri, säger Tommy Lundberg.

EN LEDARSKAPSBOK FÖR ALLA MÄNNISKOR – OCH EN MÄNNISKOBOK FÖR ALLA LEDARE.

Med humor och utgångspunkt i forskning kring mänskligt beteende och sina egna erfarenheter visar Tommy vad det är som gör att vi går igång på jobbet och pekar på de mest fundamentala problemen med dagens ledarskap.

– Vårt sätt att leda och styra verksamheter är hopplöst föråldrat. Ingen går till jobbet för att öka aktievärdet, säger Tommy.

Med sin nya bok vill han inspirera ledare till att gå från ”Management” till ”Humanagement”.

– Management handlar om att chefen kontrollerar verksamheten.Med begreppet humanagement vill jag lansera den motsatta tanken: att låta medarbetarna kontrollera sitt arbete, och ge individerna större möjlighet att utnyttja sina unika egenskaper som kreativa varelser. Humanagement är att leda utifrån de mänskliga behov som ligger bakom vår inre motivation. Det lönar sig, säger Tommy.

UPPMÄRKSAMMAD FÖRFATTARE: Tommy Lundberg är författare, föreläsare och konsult inom kommunikation, ledarskap och medarbetarskap sedan snart 10 år tillbaka. Han har en bakgrund som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd i reklambranschen. Tommy har tidigare skrivit ”Ledarskap på Sandlådenivå” (nominerad till Årets Ledarbok 2005) och ”Ledarskap på Apstadiet” (nominerad till Årets HR-bok 2010) tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren, samt ”Det är inte magi, det är energi ” om upplevelsebaserad kommunikation och medarbetarboken ”Skulle du vilja jobba med dig?”

OMDÖMEN OM "MOTIVATIONSKODEN":

HÄRLIGT MÄNSKLIGT.
”Imponerande påläst, fint personligt och härligt mänskligt. Det här är inte en bok för ledare – det är en bok för alla människor!” / Micael Dahlen, professor, författare och föreläsare

EN LEDARES GUIDE TILL GALAXEN.
"Jag är ingen bokmal, men den här boken fångade mig. Den är verkligen intressant, och rolig att läsa med den underfundiga humor som ständigt återkommer. Jag fick en rad konkreta idéer och tips som jag själv kan ta med mig i mitt ledarskap redan i morgon, och det tänker jag göra. En mycket bra och stimulerande bok som jag hoppas kommer att inspirera många. Jag skulle gärna döpa den till En ledares guide till galaxen!" / Joakim Carlsson, vd Nordic Fast Food AB.

JAG SKA KÖPA DEN TILL ALLA!
"Den här boken är rent läsegodis. Lättillgänglig, upplysande och väldigt stimulerande. I vårt arbete med en ny affärsplan inspireras jag att i ännu högre grad involvera medarbetarna, för att på allvar frigöra kraften och lusten. Jag ska köpa den till alla!" / Pernilla Wigren, vd Kopparstaden.

Boken ges ut den 2:a maj av Roos&Tegner förlag i Malmö. Läs mer om boken och provläs på: http://tommylundberg.se