Att konjunkturen inte är på topp och att konkurrenssituationen är tuff verkar inte vara något som bekymrar ledningen.
– Vi satsar på att vara en helhetsleverantör, berättar ägaren Mattias Renståhl. Idén är att upptagna företagare inte skall behöva åka runt till flera olika ställen utan här kan vi erbjuda allt inom profilering under samma tak.

Dekalexpressen producerar bildekorer, digitaltryck, banderoller och dekaler men har även ett stort utbud av kläder och presentartiklar.
– Andra aktörer brukar specialisera sig på antingen arbetskläder eller profilkläder men vi erbjuder både och, säger Mats Norén, som ansvarar för klädavdelningen med egen erfarenhet av 15 års resande i hela Sverige inom just arbetskläder.

– Detsamma gäller presentartiklarna, förklarar Mattias. Vi har allt från enkla Give-aways som egendesignade telefonfodral och tandborstar till exklusiva knivset designade av Porsche eller plagg från Newports klassiska kollektion.

Mattias har tidigare varit verksam i olika bolag som jobbat med import och export. Under ett antal år så drev han RM Import som huvudsakligen importerade EU Mopeder och badrumsinredningar men även en hel del specialproduktion.
– Det var en lärorik resa där vi fick stor erfarenhet av att jobba med andra kulturer och vi skapade många goda kontakter som vi än idag jobbar med, berättar Mattias. Efter det så startade jag och en kollega Swebrush som är en grossist av profilprodukter till Dekalexpressen.
Vi började med att ta fram en tandborste med inbyggd magnet som säljs i hela Europa till olika idrottslag som bl.a. Aston Villa, Celtic och PSV Feyenoord. I Sverige säljer vi till de flesta elitlag som AIK, Djurgården och självklart även till Brynäs IF!
– Ja, listan kan göras lång då vi exporterar tandborsten till 12 olika länder och hundrals olika idrottslag. Nyligen levererade vi en svartvit tandborste till Tele 2 med deras berömda får.

Tom Moberg, med ett förflutet på Intersport, ansvarar för butiken och framhåller att det strategiska läget på Näringen är en stor fördel.
– Här åker ju massor av företagare dagligen så att då kunna erbjuda en fullservicebutik här med bra parkeringsplatser kändes som en bra och naturlig etablering.

Inne i tryckeriet arbetar veteranen Roberth Sahlin, som tidigare varit på både Profildesign, Molins, Klövenäs och Deltab, med allt från bil- och fönsterdekorer till tampotryck, dvs den typ av tryck som används till presentreklam, muggar och telefonfodralen.
– Den största produkten just nu är tryckta telefonskal som vi levererar till idrottslag och företag i hela Europa, berättar Mattias. Senast levererade vi skal till Media Markt och Svenska Spel. Vi gör också mycket special i både stora och mindre serier vilket är extra roligt. I somras leverade vi till många artister som t.ex Magnus Uggla, Kent, Peter Jöback och Tomas Ledin. Dessutom har vi blivit hovleverantörer, berättar han med en viss stolthet och håller upp ett guldfärgat iPhonefodral märkt med både Drottningholm Palace och krona.

Det är onekligen ett profilstarkt gäng med goda kunskaper inom profilering som laddar för högtryck inför vintern med beachflaggor på Näringen.

Bildtext: Från vänster. Roberth Sahlin, Mats Norén, Mattias Renståhl och Tom Moberg. På bilden saknas Erik Saxin, produktion och Daniel Bodell, grafisk design.