Det nya modellnamnet har inspirerats av likheterna mellan Kodiakbjörnens karaktär och SKODAs nya SUV. Storlek, styrka och anpassningen till vildmarken är några av dessa. SKODA Kodiaq är 4,70 m lång, rymmer komfortabelt sju personer och klarar sig utmärkt både på och vid sidan av vägen. Kraften och styrkan hos björnen kan också ses i designen av den nya bilen – distinkt med muskulösa linjer som demonstrerar dynamik och en robust och skyddande styrka.
SKODA Kodiaq lanseras med ”Bryter ny mark” vilket syftar till att bilen inspirerar till att hitta nya vägar och platser. Modellen markerar en ny era för SKODA som med den här bilen går in i det snabbt växande SUV-segmentet.
Kodiaq erbjuds med två bensinmotorer, 1,4 TSI 150 hk och 2,0 TSI 180 hk samt två dieselmotorer, 2,0 TDI 150 hk. och 2,0 TDI 190 hk. Samtliga bilar är fyrhjulsdrivna och erbjuds med manuell eller en ny 7-stegad DSG-växellåda, beroende på motor.
Det finns två olika utrustningsnivåer, ”Ambition” eller ”Style”. Klara och prissatta är också två tillvalspaket, ”Dragpaket” till båda utrustningsnivåerna samt ett ”Businesspaket” för ”Style”. Dragpaketet innehåller bland annat elektriskt utfällbar dragkrok, backkamera, elbacklucka och takräcke. Businesspaketet ger läder- eller alcantaraklädsel, fjärrstyrd värmare, Canton soundsystem, 3-Zon Climatronic och Sunset (extra tonade rutor).
Samtliga bilar är välutrustade i sitt grundutförande med bland annat adaptiv farthållare, autobroms inklusive gångtrafikantsensor, nio krockkuddar, infotainmentsystemet ”Bolero” med 8”-skärm, SmartLink (Apple Carplay, Android Auto, Mirror Link), multikollisionsbroms med mera.
”Care Connect”, som gör bilen uppkopplad, är också standard i Sverige. Det innebär att bilen fungerar som en smart telefon och att ägaren alltid kan nå och kommunicera med sin bil. Det gör det möjligt att se var bilen är positionerad och att alltid kunna få kontroll på fordonets status. Är bilen utrustad med värmare går det att via sin telefon sätta på värme eller kyla i bilen. Om någon av bilens airbags löses ut vid eventuell incident ringer bilen själv upp SOS och anger automatiskt bilens exakta position.
I navigationssystemen ingår också ”Infotainment Online” som exempelvis alltid ger aktuell och uppdaterad trafiksituation. Funktioner som Google Maps och Google Street View finns integrerat i navigationssystemen.
Bilmetro är återförsäljare för SKODA i Gästrikland med försäljning och fullservice verkstad i både Gävle och Sandviken.
– SKODA Kodiaq är en häftig SUV som ger väldigt mycket SUV för pengarna, säger Göran Lamell, märkesansvarig för SKODA på Bilmetro. Den är urstark och är perfekt för våra företagskunder!