Qvinst omtattar tre träffar á två dagar under ca 3 månader och genomförs som internat för att du ska kunna släppa vardagen, och helt och hållet fokusera på utveckling av dig själv och din verksamhet.

Vart befinner du dig – och vad vill du uppnå?
Vid första tillfället kommer du att få utrymme att tänka till kring dig själv och ditt företagande. Vad är du nöjd med? Vad är du missnöjd med? Vad vill du utveckla, förändra eller kanske avsluta? Vart är du och ditt företag på väg? Du kommer sätta tydliga mål och göra en konkret handlingsplan för att nå målen. Vi bor på internat på Marieborg utanför Norrköping eller Strömsborg strax utanför Enköping.

Studiebesök som ger nya perspektiv
Under tillfälle två och tre bor vi på Kungsörstorp i Kungsör. Vi kommer göra två studiebesök hos företagare som på olika sätt tänker nytt. Det kan handla om att de har skapat och paketerat gårdens tjänster och produkter på ett tilltalande och säljande sätt. Det kan även handla om att de hittat nya samverkansformer som bidrar till ökad lönsamhet och stabilitet i företagandet. Under bussturen till studiebesöken kommer vi i grupp fundera igenom vad som är viktigt att få reda på. Vad kan du ha nytta och glädje av att veta? När vi åker tillbaka till Kungsörstorp kommer vi processa informationen och fokusera på hur du kan använda det du fått se och höra i din egen verksamhet.

Exempel på studiebesök
Ett av företagen vi ska besöka är Lidingbygård utanför Enköping som drivs av Anna-Märta och Håkan Wallin. På gården har familjen Wallin levt och verkat i åtta generationer. Tiderna och den svenska bondens roll har förändrats och de har på ett spännande och nytänkande sätt skapat sig flera ben att stå på i sin verksamhet. Förutom att jorden fortfarande brukas så driver de konferensverksamhet och Bed & breakfast. De har även en bagarstuga där grupper får lära sig att baka tunnbröd på gammalt vis. På gården finns även grön omsorg. De hyr ut lokaler till daglig verksamhet för döva med olika funktionshinder.

Förebilder som ger inspiration
I programmet Qvinst kommer du att även få träffa några företagare som ligger i framkant vad gäller varumärkesbyggande på olika sätt, bl. a sociala medier. Vi får träffa Ingrid och Linn från företaget Dressyrmupparna och ta del av hur de byggt sitt varumärke och tjänar pengar på att blogga.
Idag är det 27 % av småföretagarna som använder sig av sociala medier, och vi tror att det finns mycket att vinna på som företagare att vara strategiska när det gäller detta. Hur kan man skapa ett attraktivt varumärke genom att blogga eller ha en Facebooksida?


Föreläsningar utifrån dina behov
Under det sista tillfället kommer vi bland annat att erbjuda föreläsningar utifrån dina och gruppens behov. Det kan t.ex handla om att bli en bättre ledare för sig själv och andra, försäljning eller hälsoperspektiv.

Den 30-31 oktober startar första Qvinst-programmet med 24 deltagare. Nästa program startar i mitten av februari. Vi använder oss av först till kvarn, så ta kontakt med ViljaLysa så snart som möjligt om du är intresserad av att delta.

Välkommen att kontakta Elisabeth Andersson Brinckmann på elisabeth@viljalysa.se eller tfn 0708-510 432.

Läs mer om programmet på http://viljalysa.se/index.php/qvinst-affaersutveckling-foer-kvinnor-inom-de-groena-naeringarna