Samkraft är ett energisamarbete mellan 13 energibolag som idag driver tio vindkraftverk i egen regi för produktion av förnybar el. Vd Sten Gabert, som varit med sedan företagets start år 2008, har nu valt att avgå.
– Det är efter en lång tids överväganden jag beslutat mig för att lämna Samkraft, berättar Sten. Nu ska jag anta nya utmaningar och starta en egen konsulterande verksamhet. Under hela mitt yrkesverksamma liv har energifrågorna och i synnerhet förnybarhet intresserat mig och det råder därför inget tvivel om vart min framtida verksamhet kommer att finnas.

Sten har varit med och utvecklat företaget sedan starten 2008. Han lämnade beskedet om sin avgång till styrelsen redan i början av sommaren men det är inte för ens nu det blivit dags att ta det definitiva steget. Nu fokuserar Samkraft på att ta vara på den sista tiden med Sten och överföra den kunskap och de tankar han byggt upp kring bolaget.
– Vi kommer att sakna Sten, men önskar honom lycka till med fortsatta utmaningar säger Alfons Kubulenso, styrelseordförande i Samkraft. Mer information och besked om hans ersättare kommer i början av nästa år.

För mer information, kontakta:
Mats Lindberg, vice ordförande
e-post: mats.lindberg@malarenergi.se
tel: 073-9405312

_______

Samkraft AB grundar sig på ett samarbete mellan 13 energibolag i Gästrikland, Hälsingland, Uppland, Västmanland och Södermanland. De driver idag tio vindkraftverk i egen regi för produktion av förnybar el. Samkraft jobbar efter devisen att de tänker på morgondagens energibehov - idag.

http://www.samkraft.se