Subaru Global Platform är i slutfasen av utvecklingsarbetet och har fokus på framtiden. Arkitekturen kommer att användas i samtliga kommande Subaru-modeller. Den första modell som bygger på den nya plattformen ska presenteras i slutet av året och strukturen lovas erbjuda ”Världens högsta säkerhet” under många år framöver.
Subaru Global Platform är också konstruerad för att kunna hysa framtida drivkällor som laddhybrider och ren eldrift.
– Vår nya plattform representerar all kunskap vi samlat på oss under många år och jag är övertygad om att den ger oss möjlighet att fortsätta producera bilar som möter kundernas höga förväntningar och svarar upp mot våra stolta traditioner, säger Yasuyuki Yoshinaga, koncernchef på Subarus moderbolag FHI.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil i Gävle har varit återförsäljare i Gävleregionen sedan 1982 när Subaru introducerades i Sverige.
– Vi är stolta över att ha varit med från alla första början med en så fantastiskt bil som Subaru, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil. Subaru ligger i framkant när det gäller den tekniska utvecklingen och den här nya plattformen, som är anpassad för flera olika motoralternativ, förstärker det intrycket.

Fullständig information på engelska: http://www.mynewsdesk.com/material/document/53861/download?resource_type=resource_document

Subaru tillverkas av Fuji Heavy Industries (grundat 1953). Första serieproducerade Subarun hette 360 och lanserades 1958. FHI har fabriker i Gunma, Japan samt Lafayette, USA. År 2015 tillverkades totalt 939.000 bilar av modellerna: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ, Levorg och Tribeca. Subarus symmetriska 4-hjulsdrift introducerades 1972 och Subaru har tillverkat fler än 15 miljoner Boxermotorer sedan lanseringen 1965.