– Artikeln handlar om en före detta Boppers-medlem som klev av bandet för 23 (!) år sedan, säger Matte Lagerwall. Han har antagit ett erbjudande att uppträda på SD's festival, där flera artister har hoppat av. 
Tidningarnas rubriksättare ger intryck av att de skrivit om mig (Matte) eller Ingmar eftersom vi är de leadsångare som frontar The Boppers sedan starten. Vi skulle aldrig ställa upp och lira på något sådant, så vi ber här och nu om en rättelse.

Bandet är noga med att poängetra att de överhuvud taget inte deltar i politiska manifestationer eller spelar för enskilda politiska partier.

– Vi är och vill vara kända för vår spelglädje, ett seriöst jobbande band som sprider Doo Wop & Rock'n Roll med ödmjukhet och medkänsla sedan 39 år. Ingen av oss vill bli ihopkopplade med SD's politik! 

Keep on Boppin' hälsar duon och siktar på ett glatt och positivt jubileumsår 2017. Då är det nämligen hela 40 år sedan killarna tog den svenska musikscenen och folkparkerna med storm.

Om The Boppers:
The Boppers är legendariska med sin mix av rock'n roll, karisma och stämsång. Svenska folket har i snart fyrtio år rockat oavbrutet till deras musik. Sedan första giget på Hässelby Strandbad påskafton 1977 har dom sålt över två miljoner skivor och turnerat i Skandinavien, Europa och Japan. Idag är dom tajtare och mer samspelta än någonsin, men fortfarande med samma kärlek till musiken som när dom började. Detta är en av förklaringarna till deras långlivade popularitet. En annan förklaring är att dom helt enkelt är skickliga musiker med starka låtar och skön utstrålning. Storheten i The Boppers personliga variant av rock'n roll är dess rötter i tidig svart rock'n roll med utpräglad stämsång - så kallad Doo-wop.

Bildtext: Förgrundsgestalterna i The Boppers Matte Lagerwall och Ingmar Wallén uppskattar inte medias vinkel avseende en tidigare medlems deltagande på en konsert arrangerad av det politiska partiet Sverigedemokraterna.
Fotograf Ben Nilsson.

Klargörande på den officiella Facebooksidan med närmare 1000 delningar till mer än en kvarts miljon kontakter:
https://business.facebook.com/theboppersofficial

För mer information och kontakt se:
http://www.boppers.se