- Vissa dagar har det känts som om tråden har varit skör men nu känner jag att tråden istället har växt till en stark kedja säger The Moniker själv och fortsätter, för mig handlar det om att utmana mig själv, låtarna som skrivs är inte uträknade produkter utan låtarna som skrivs måste helt enkelt ut, det är det bästa sättet som jag kan försöka förklara.
Skeptiker och ”folk utan drömmar” har under åren bistått med bränsle till en passionerad eld som ingen kan släcka.
Efter en tids tystnad så släpps nu den första singeln från det kommande albumet, singeln heter ”Strange” och fångar essensen av vad The Moniker står för, lycka, längtan, melankoli och melodier. Det låter organiskt och varmt, här finns både trädets rötter och trädets krona i en och samma låt. För första gången har The Moniker själv även agerat som medproducent.
"Strange" beskriver det defekta som alltid har attraherat mig, för mig är det det defekta som gör det perfekta, avslutar The Moniker.

Ninetone är otroligt glada att kunna presentera den senaste i raden av artister som valt att ansluta sig till vår musikfamilj. Vi kände ju förstås väl till The Moniker sedan tidigare och när vi fick höra det nya materialet som han jobbat med under en tid tillsammans med producenten Anders "MAV" Lundström så kände vi direkt att det här var något som vi ville jobba vidare med. The Moniker är helt unik i sitt uttryck och vi är stolta över att han valt att börja jobba med oss på Ninetone, säger VD Patrik Frisk.

Mer information och intervjuer
Fredrik Westin
fredrik.westin@ninetone.com