2003-2004 började första renoveringen av Strömsbro Hälsocentral. Då skulle de väggar som Johan Thunberg smyckat med motiv från Strömsbro rivas. Turligt nog tog man beslutet att såga isär väggarna och flytta dessa. Målningarna renoverades av Thunberg strax innan återinvigningen.
– Det är fantastiskt att kunna göra på det här viset. Många gånger målar man över konstverk, säger Johan Thunberg. Jag blev uppringd av Landstinget och man ville absolut bevara målningarna eftersom det andades mycket Strömsbro i dem, avslutar Johan.


Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.


För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se