Gävle kommun är en fantastisk stad, inte minst på sommaren och den har ett flertal olika aktiviteter att erbjuda.


JULI

Sommarkväll!
Gävle stad arrangerar under Juli månad så kallade ”sommarkvällar” med musik och underhållning, det kommer äga rum varje onsdag på slottstorget i centrala Gävle.

Ålder: Alla åldrar
Pris: Gratis


Getaway Rockfestival
Den 7:e till 9:e Juli är det Getaway Rock Festival på gasklockornas område!
En Rockfestival på 3 dagar som erbjuder bl.a Alice Cooper, Hammerfall, Bullet for my Valentine, Hardcore Superstar och många många fler!

För mer info: http://www.getawayrock.se


Nickelodeon Dagen 2011
Den 13:e Juli är det Nickelodeondagen på slottstorget i Gävle, det kör igång klockan 17:00 och det kommer vara fullt med aktiviteter för stora som små.
På scenen kan du bl.a se Amy Diamond, Sean Banan, Timotej Alice och Svampbob så klart!

Ålder: Alla åldrar.
Pris: Gratis


AUGUSTI

SOMMARYRA
Under tre dagar, närmare bestämt mellan den 11 och 13 Augusti kommer det råda full aktivitet ett stenkast från centrala Gävle i Stenebergsparken!
Sommaryran slår upp portarna och från 11:00 på förmiddagen kan man ta del utav aktiviteterna på både nöjesfältet och marknaden. Utöver det så är Sommaryran en gratisaktivitet med allt från karuseller till restauranger och massvis med annan underhållning!

Ålder: Alla åldrar
Pris: Gratis


HELA SOMMAREN

Tony’s Plaza
Vid Gävle strand ligger sedan 2008 en skatepark där vem som helst, oavsett ålder eller erfarenhet kan åka.

Ålder: Alla åldrar
Pris: Gratis


Graffitivägg
Har du någon gång provat måla graffiti? Du kanske har målat tidigare och vill gör det igen?
Om inte annat så är det väl dags att testa!
Då kan du åka till Sandviken där det finns en så kallad laglig graffitivägg som du kan prova dig fram och måla på, den ligger vid den stora fotbollsplanen precis vid Sandvik.
Det är oftast lättare att måla om man har sprayfärg och det kan du hitta på en butik vid namn ”Red Room” som ligger på Skeppargatan 6 i Gävle.
Burkarna kostar mellan 40 - 60:-, om du är nybörjare så kan du fråga personalen om hjälp.

Även Gävle har en så kallad laglig vägg att erbjuda, åtminstone under en viss period. Den kommer att stå utanför länsmuseet mellan den 20:e Augusti och 18:e September.


Hemlingby Bikepark
I Hemlingbybacken brukar man i vanliga fall dricka varm choklad, åka pulka, skidor eller snowboard men då pratar vi så klart om vintern, nu är det sommar men det betyder inte att man inte kan åka i backen och på området ändå! Byt ut pulkan, snowboarden och skidorna till en mountainbike eller en bmx, på med hjälmen och ta dig dit så är äventyret igång!
Varje tisdag mellan 17:00 - 20:00 har du kunniga åkare och instruktörer på plats som kan ge dig tips eller helt enkelt hjälpa dig komma igång!

Ålder: Alla åldrar
Pris: Gratis


Bada
När det perfekta sommarvädret dyker upp så dyker även kombinationen sol och bad upp i huvudet så varför inte packa ner en handduk och lite fika i en väska för att sedan bege sig till något av de olika badställena området har att erbjuda?

Engeltofta - Havsbad med sandstrand.
Engesberg Havsbad - Badvik med strand och bryggor.
Fjärran höjderbadet & Tropicana Land - Inom- och utomhusbad med hopptorn!
Harnäsbadet - Insjöbad, hopptorn och bryggor.
Hemlingbybadet - Utomhusbassäng.
Sandnäs - Badplatsen vid Dalälven utanför Hedesunda.
Valbo Sportcentrum - Utomhusbassäng.


Så, oavsett om ni åker karusell, käkar glass, tittar på uppträdanden, badar eller helt enkelt njuter av solen så önskar jag er en helt fantastisk sommar!