I ett trivsamt konferensrum i Teknikparken, Gävle kan man nu öga mot öga möta kollegor eller kunder var som helst i världen.

-Vi står för teknik och lösning berättar Jeanette Gottschalk, ägare av Rock IT Sales & Marketing som tillsammans med Sodexo har utvecklat ett samarbete för att kunna erbjuda videomöte i teknikparken. Det är bara att slå en signal eller att maila receptionen på teknikparken vilken tidpunkt som passar så förbereder vi videokonferensen tills ni kommer på plats.

Bildkvalitén i HD är extremt bra och kameran kan enkelt fånga in enstaka deltagare eller alla runt bordet. Har motsvarande part lika bra förutsättningar så blir mötet av högsta tänkbara kvalitet med möjlighet att fatta både snabba och smarta beslut.

– Men det kan ha sin tjusning eller nödvändighet att konferera med någon på andra sidan jordklotet som endast har en bärbar dator också, inflikar Caroline Silverlie, delägare. Visst kan kvaliteten bli lite lägre då men det är fortfarande förenat med mycket stor nytta och flexibilitet.

Det finns många fördelar med videokonferens jämfört med traditionella möten. Vinsterna ökar ju i takt med avståndet och desto fler personer som annars måste åka för att träffas.

– Genom videokonferenssystemet kan man mötas oftare och avståndet till beslutsfattare kortas rejält. Det som tidigare upplevdes som en krånglig och dyr kommunikationsform har nu utvecklats till lättillgänglig teknik av hög kvalitet. Jämfört med en telefonkonferens så stärker man relationen betydligt genom den visuella kommunikationen då även kroppsspråket säger en hel del. Förutom stora ekonomiska vinster genom sänkta resekostnader så stärker ju företagen även sin miljöpolicy rejält genom att bidra till en grönare värld, hälsar Jeanette.


Företagsfakta: Rock IT Sales & Marketing AB förstärker verksamheters befintliga sälj- och marknadsteam. Ambitionen är att vara det bästa och självklara valet för IT-företag.

Rock IT Sales & Marketing AB är ett sälj- och marknadsbolag som har valt att specialisera och fokusera sig gentemot IT-branschen på den svenska och norska marknaden. Kunderna erbjuds kvalificerade telemarketingtjänster, utbildning och säljcoachning avseende inneförsäljning, telefonförsäljning och nykundsbearbetning för att optimera och komplettera sälj- och marknadsarbetet.

Kunden ska känna trygghet i att RockIT representerar verksamheten professionellt och förvaltar varumärket på bästa sätt. Uppdraget är att få vara med och utveckla och stärka kundernas redan befintliga samarbeten och att skapa nya affärsrelationer.

För mer information se: http://rockitsales.se