Just nu finns möjligheten att få upp till 25 000kr för att ta fram en lokal utvecklingsplan för er bygd. Detta innebär att alla som är intresserade samlas och diskuterar hur ni vill att er närmiljö ska utvecklas framöver och hur ni kan samarbeta för att det ska bli som ni vill. Ni sammanställer det ni kommer fram till i en plan för vad som ska göras, hur och i vilken ordning. Behöver ni hitta nya sätt att lösa den lokala servicen, att få fler besökare, öka tryggheten eller fler arbetstillfällen? Detta är processer som redan är i gång på olika orter, så som Gammelstilla och Järbo, men vi vill gärna uppmuntra fler att köra igång!

När det väl finns en lokal utvecklingsplan som är förankrad i bygden är det enklare att välja vilka insatser som ska prioriteras. Detta leder förhoppningsvis till att ni får mesta möjliga utveckling av ekonomiska resurser och människors engagemang som kan leda till konkreta resultat som håller över tid. Kanske kan ni hitta nya sätt att samarbeta som skapar energi och idéer som gemensamt kan ge hela bygden en en kick!

Pengarna (max 25 000kr) kan användas till faktiska kostnader i samband med studiebesök, lokaler, föreläsare, annonsering, porto etc. Motprestationen är den tid som läggs ned i projektet av de som deltar i utvecklingsarbetet. Det är enkelt att ansöka och beslut fattas normalt inom en vecka, så ta chansen och sök nu, läs mer om denna möjlighet på http://www.leadergastrikebygden.se