Orättvisor kring speltid för unga spelare och policyfrågor om spelare som inte tränat har rätt att spela match diskuteras ibland.

Frågan om hur unga spelare som inte får tillräckligt mycket speltid ska utvecklas och när unga spelare ska spela på fullstor plan är också frågor som leder till diskussion.

Statistiken från Kanadensiska Minor Hockey visar att en ung spelare som spelar ishockey på fullstor rink ofta har klubban på pucken mindre än 10 sekunder i snitt och bara skjuter 1-2 skott per match.

En tidigare jämförelse av kompetens- och spelarutveckling i Sverige, Finland, Kanada och Ryssland berättar att det krävs upp till 180 spelade matcher för att få ihop till en timmes kvalitetstid för grundläggande färdigheter i puckkontroll på match.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet-hockeyakademin/dokument/kurser2/specialarbeten/etu-2014/utveckla-spelforstaelse-med-smalags-spel---anders-.pdf