Sommarledigheten för elever som antagits till ett Riksidrottsgymnasie i höst ska användas för att träna målinriktat för att tåla en ökad träningsdos med två kvalitativa träningspass om dagen flera dagar i veckan i syfte att förbättra prestationsförmågan och samtidigt hålla sig skadefri med hjälp av anpassad sommarträning.

Under våren har många unga elever som är framgångsrika i sin sport varit på intagningsintervjuer och tester på något av Riksidrottsförbundets RF Riksidrottsgymnasier runt om i landet.

Det gäller för elever att träna smart och vara målmedveten under sommaren för att komma väl förberedd och skadefri till ett
Riksidrottsgymnasium i höst.

När Riksidrottsförbundet RF redovisar statistik över skador på Riksidrottsgymnasier RIG för lagbollsport, friidrott och olika konditionsidrotter är 33 procent av de intagna eleverna redan skadade vid terminsstarten och kan inte träna eller tävla fullt ut enligt studien som bygger på skaderapporter som eleverna själva redovisat.

https://www.idrottsforskning.se/mangder-av-skador-pa-riksidrottsgymnasier/

Det är ingen bra start på en idrottsutbildning med tydlig elitprofil att komma skadad till terminsstarten till ett Riksidrottsgymnasie i Riksidrottsförbundets regi. Under höst- och vårterminen rapporterades 256 unika skador under sammanlagt 8 månader bland de 322 idrottselever som ingick i studien.

All träning ska i första hand vara skadeförebyggande så att träning och tävling med fokus på prestationsutveckling kan ske under den ordinarie tävlingssäsongen.

På ett Riksidrottsgymnasie ska träningen leda till att duktiga ungdomar blir framgångsrika juniorer som förbereder sig på att ta det stora steget för att kunna tävla och vinna på hög nationell och internationell nivå efter utbildningens slut.All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se