Många barn som testar sin rörlighet är väldigt stela och orörliga redan i 10 års ålder. I flera lag är antalet orörliga 10-åringar både tre och fyra gånger fler än antalet rörliga spelare i samma ålder.

Barn som bara tränar fotboll blir orörliga och långsamma i förhållande till de barn som tränar styrka och kort sprint i samband med fotbollsträningen.

En studie med fotbollsspelande barn i åldern 8-9 år visar att barnen som bara spelar fotboll försämrar sin rörlighet medan barn som tränar funktionell styrka och kort sprint förbättrar rörligheten.

Det är i åldern 8-12 år som rörlighet och snabbhet är lättast att träna upp. Om träningen bara består av bollspel när barnen är små försämras förmågan att bli rörliga och snabba under barn och ungdomsåren.

Även uthålligheten försämras när rörligheten försvinner. Det gör att barn som bara spelar boll när dom är små missar utvecklingen av de fysiska förmågorna som är lättast att träna upp före, under och efter puberteten.

National Strength & Conditioning Association


TRÄNINGSDAGBOK
http://www.webcoach.se


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e31829b2222