Att ladda batterierna för en elithockeyspelare betyder först och främst återhämtning. Sedan gäller det att förbättra sina träningsresultat för maxstyrka och explosiv styrka efter julledigheten.

Ett bra träningsupplägg för att fortsatt kunna spela snabb och explosiv hockey efter jul ser till att spelarna blir 5-10 procent starkare i slutet av säsongen.

Spelare och lag som har för vana att styrketräna under sommarhalvåret för att sedan lägga fokus på att spela match och bara ägna sig åt isträningar under tävlingssäsongen tappar kroppsvikt, maxstyrkan och den explosiva förmågan lagom till jul.

Det följer ett gammaldags upplägg att bara styrketräna under sommaren. Lag som vill avsluta säsongen på topp ska testa och träna spelarnas fysiska förmåga att först bibehålla och sedan förbättra maximal styrka och explosiv styrka före och efter jul.

Samtidigt som topplagen i SHL passar på att förbättra sina test- och träningsresultat under speluppehållet är det många av landets unga spelare som drömmer om att spela på elitnivå som helt glömmer bort att träna maxstyrka och explosiv styrka under hockeysäsongen.

Med mindre muskler på kroppen och sämre resultat för maximal och explosiv styrka till jul försämras prestationen och förmågan att spela en snabb och explosiv hockey i slutet på säsongen.

Spelare och tränare som vill hålla en hög nivå under hela hockeysäsongen ska träna modernt och följa ett träningsupplägg som ser till att spelarna är minst lika starka och explosiva under säsongen som efter sommarens och hösten uppbyggnadsträning.

Under vinterhalvåret ska träning utformas så att varje spelare blir starkare och mer explosiv för att vara bäst när det gäller inför streckstrider och finalspel i slutet av säsongen.

Är du lika stark eller starkare efter jul än du var efter sommarens uppbyggnadsträning?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se