Under lördagen samlade Gästriklands Innebandyförbund 185 unga spelare för tester och träning i Gavlehovshallen där fyra grupper med killar och tjejer i åldrarna 12-16 år från distriktets innebandyföreningar erbjöds spelarutveckling med individen i centrum.

Innehållet i verksamheten som bygger på Svenska Innebandyförbundets utvecklingsmodell SIU består av tre utvecklingsdelar. Människan, atleten och innebandyspelaren.

Vid varje utbildningstillfälle får spelarna en teoretisk kompetenshöjning i seminarieform, diskussionsforum eller föreläsningsform tillsammans med spelmoment, tester, och åldersanpassad träning för spelare 12-16 år.

Materialet för att utveckla Människan belyser kognitiv, mental och känslomässig utveckling. För att utveckla den unga atleten hjälper
fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon till med tester och träning i friidrottshallen Omega på Gavlehov för att lyfta den atletiska förmågan med syftet att ge varje innebandyspelare spelare ny kunskap att ta med sig tillbaka till sina egna föreningar för fortsatt utveckling av fysiska färdigheter före, under och efter puberteten

För att utveckla innebandyspelaren i allt som händer på planen har det Svenska Innebandyförbundet tillsammans med tidigare förbundskaptener, målvaktstränare, SSL-tränare och personer inblandade kring svenska innebandyförbundets tagit fram ett utbildningsmaterial som fokuserar på det som krävs av unga spelare för att kunna spela på elitnivå.

Utvecklingsdagens tema var "give and go" som bygger på att spelaren efter varje slagen passning utför en snabb förflyttning där det fysiska spelet ställer stora krav på spelarnas uthållighet och förmågan att utföra start, stopp och snabba riktningsförändringar i hög fart.


All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se