American Medical Society for Sports Medicine AMSSM, AAP Council on Sports Medicine and Fitness och National Athletic Trainers Association NATA har tillsammans utformat rekommendationer för att förebygga överträning och överbelastningsskador hos unga idrottsutövare.

En enkel regel för att undvika överträning och skadeproblem är att fysträna under försäsongen och att delta i fysträning och skadeförebyggande träning under hela tävlingssäsongen.

Det är bra att ta ledigt och vila från organiserad träning och tävling minst en dag i veckan och att dela upp tävlingsåret och utöva en tävlingsgren i taget.

Andra värdefulla råd är att inte hoppa direkt från en tävlingssäsong till en annan utan förberedande träning. Att vila från all tävling sammanlagt 3 månader om året och att ta ledigt från tävlingsverksamhet en hel månad när en tävlingssäsong är slut.

Att vänta med specialisering för en enda sport till mitten eller slutet av tonåren minskar risken för skador och att barn och ungdomar slutar med sport i tidiga år

En viktig regel är att tiden i timmar som unga idrottsutövare lägger på att träna och tävla under en vecka inte ska överstiga barnets ålder.

Det innebär att 12-13 åringen lägger högst 12 timmar på organiserad träning och tävling i veckan och att 15-16 åringar inte överstiger 15 timmars tränings- och tävlingstid.

http://journals.lww.com/nsca-scj/Fulltext/2017/04000/The_Risks_of_Sports_Specialization_in_the.4.aspx

National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10,1519 / SSC.0000000000000293