Normal återhämtning efter en hockeymatch tar ett par dagar innan nervsystem och muskler hunnit med att återhämta sig helt igen. Den mentala statusen mellan två matcher i följd påverkas av hur matchen gått där det förmodligen är lättare att ladda om efter vunnen match.

Under JVM spelar kanske världens bäst tränade juniorer semifinal och final under två dagar i följd. Återhämtning efter match tar någon eller några dagar beroende på hur tränad en spelare är hur tränaren har matchat spelarna i laget.

När Svenska Damhockeyligan SDHL satte igång efter landslagsuppehållet 2017/18 spelade Brynäs damer fyra matcher på fem dagar under en längre bussturné.

När TV-pucken spelas spelar unga spelare upprepat två matcher om dagen och när cuper för barn anordnas har spelarna fyra matcher per dag plus final att se fram emot.

Utan vetenskapens hjälp går det att påstå att ingen av spelarna är tränade för att spela match på fortsatt hög nivå utan tid för återhämtning.

http://sportidrott.se/articles/view/hardtraning-kraver-3-4-dagars-aterhamtning1

Även om tränaren gör sitt bästa för att förbereda sina spelare för match så går organisation före prestation när det är dags att planera och genomföra en turnering oavsett nivå.

Det är bara på högsta nivå som spelschemat ger spelarna tillräckligt med tid för återhämtning. Turneringar och cuper för unga och relativt otränade spelare tar sällan eller aldrig hänsyn till prestationsförmågan hos spelarna.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se