En dansk studie från Aalborg Universitet visar att föräldrarna engagerar sig allt mindre i barnens idrott samtidigt som kraven från föräldragruppen på den ideella föreningen ökar.

Moderna föräldrar betalar avgifter för barnens deltagande och vill inte engagera sig i föreningens verksamhet.

Enligt undersökningen ställer föräldrar som själv inte engagerar sig i barnens idrott högre och högre krav på
föreningen och de ideella krafter som bedriver tränings- och tävlingsverksamheten på klubblagsnivå.

Den vanligaste orsaken till att inte ställa upp som ideell i den egna föreningen är bristen på tid.

Man förväntar sig istället att andra frivilliga i föreningen ska ägna mer tid till barnen och lägger sig ofta i hur verksamheten bedrivs utan att själva var på plats.

Föräldrar som inte aktivt deltar när barnen idrottar hör ändå av sig till tränaren med frågor om varför man tränar på ett visst vis eller frågar varför egna barnet inte spelar från start.

I den nygjorda studien beskriver flera tillfrågade föräldrar föreningen som en viktig social faktor och en plats där man lämnar och hämtar sina barn och helst köper sig fri från tiden det tar att se barnen utöva sport.

Studien berättar att andelen unga vuxna mellan 20-39 år som tidigare engagerat sig som tränare har sjunkit under 2000-talet och klubbarna rapporterar att det är svårt att locka frivilliga som jobbar med andras barn i föreningen.

http://politiken.dk/indland/art5876348/For%C3%A6ldre-kr%C3%A6ver-service-fra-b%C3%B8rnenes-sportsklub-men-engagerer-sig-i-ringe-grad

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se