Ny forskning visar att en kort uppvärmning efter pausvilan förbättrar förmågan till upprepat snabba rörelser på planen.

Med bara tre minuters lågintensiv uppvärmning efter 15 minuters vila i en simulerad matchsituation kan spelare och tränare som vill förbättra prestationsförmågan efter pausvilan påverka prestationen i positiv riktning.

Studien utfördes med tre träningsgrupper där två grupper värmde upp efter periodpaus med hjälp av lågintensiv eller medelintensiv träning och en tredje grupp som satt på stilla i omklädningsrummet i väntan på att för börja spela igen.

I direkt jämförelse med kontrollgruppen som satt stilla i omklädningsrummet förbättrades förmågan att vara upprepat snabb på samma sätt i båda grupperna som värmde upp i 3 minuter med lågintensiv eller medelintensiv träning

Resultatet på studien visar att den som vill vara upprepat snabb hela matchen vinner på att värma upp igen efter pausvilan.

https://journals.lww.com/nsca-jscr/Fulltext/2018/11000/Very_Short_Duration,_Low_Intensity_Half_Time.31.aspx

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002781