Fotboll är en upprepat snabb, högintensiv lagbollsport som spelas av 270 miljoner människor. USA har näst flest registrerade fotbollsspelare i världen där spelarantalet växer hela tiden.

Under de senaste åren har fotbollen i USA utvecklats med upprepade idrottsvetenskapliga tester för att kartlägga spelarnas kapacitet och behov.

Den moderna fotbollen kräver att spelarna är starka och snabba och har bra kondition vid sidan av utvecklade tekniska och taktiska färdigheter.

För att lovande talanger ska bli framgångsrika i fotboll ska träningen inriktas på att utveckla unga spelares atletiska förmåga under tonåren.

Träningsprogram för styrka och kraft ska kombineras med korta och långa intervaller, kondriller och upprepad sprint för att spelarna ska utveckla de fysiska färdigheter som spelet kräver på en högre nivå.

Modern amerikansk forskning visar att 4 x 4 minuters intervallöpning på 95 procent av maxpulsen två gånger i veckan under 8 veckor leder till att redan starka och snabba spelare kan förbättra sitt konditionsvärde.

En förbättring av sluttiden på 3 km Cooper test med en minut förbättrar antalet sprintlöpningar per match med 100 procent.

Matchtempot höjs från 82 till 85 procent av max och bollinnehavet under matchen stiger med med 25 procent.

Hur jobbar ni med tester och anpassad träning för att utveckla spelare i utvecklingsbar ålder i din förening?

http://webcoach.se/pages/view/fotboll


National Strength and Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.

doi: 10.1519/SSC.0000000000000054