Det är inte helt ovanligt att unga talangfulla spelare matchas flitigt under uppväxttiden. Att spela matcher med fler än ett lag tar ut sin rätt och effekten går att mäta med hjälp av markörer i blodet som indikerar när kroppen är utvilad och redo för en ny match.

Med upprepade blodprover före och efter en match visar resultaten med all tydlighet att unga spelare som spelar fotboll i reservlagen för lag i Engelska Premier League återhämtar sig först efter 48 timmar efter en fotbollsmatch.

Schemaansvariga tränare och ledare som matchar sina unga spelare hårt ska anpassa träning och match för att varje individ ska hinna med att återhämta sej helt mellan matcherna.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach for IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000852