Ju hårdare en spelare eller ett lag tränar desto viktigare är det att det finns en bra plan för återhämtning. Den som tränar riktigt hårt behöver 3-4 dagar på sig för återhämtning innan nästa träningspass för att träningen ska ge önskad effekt.

Det gäller för tränare och spelare att hålla koll på träningen så att den totala belastningen inte är för stor och att återhämtningstiden inte blir för kort för att få resultat av träning under säsongen.

Utan återhämtning blir ingen spelare oavsett ålder och nivå större, starkare, snabbare, uthålligare eller mer explosiv av träning under tävlingssäsongen.

Riktigt vältränade och elitaktiva som tränar och tävlar på hög nivå kan genomföra två hårda intervallpass i veckan och blandar därför enstaka högintensiva träningspass med lättare träning i veckorna för att förbättra tävlingsformen.

Samtidigt tränar och spelar unga och relativt otränade spelare sig riktigt trötta flera gånger i veckan och ibland flera gånger om dagen under cuper och turneringar.

Hur ser planen för återhämtning ut när ditt lag tränar och spelar match?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438










Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se