När unga spelare går på is i slutet på sommaren glömmer man ibland att träna sin fysiska förmåga för att fortsätta utvecklas under uppväxten. När säsongen är över kan därför många spelare vara relativt otränade trots 4-5 isträningar i veckan.

Enbart isträning utvecklar inte rörlighet, kondition, styrka eller spänst. Det är färdigheter som ska tränas vid sidan av isen tillsammans med en duktig tränare som vet hur man bäst utvecklar växande individer.

Svenska Ishockeyförbundet SIF rekommenderar ett fyspass för varje tränat ispass för att spelare i alla åldrar ska fortsätta att utveckla sina fysiska grundfärdigheter under tävlingssäsongen.

I en undersökning från USA där man från läktaren klockade de hårdast jobbande spelarna på isen genom att starta och stoppa tiden vid varje övning uppmättes en effektiv träningstid på 5-7 minuter för varje timme som isträningen varade.

Det Svenska Ishockeyförbundet har själva kommit fram till samma resultat när man klockat effektiv träningstid på isträningar runt om i landet. Med enkel mattematik ger det en total träningstid av 20-30 minuter i veckan. Det räcker inte för att unga spelare ska utveckla fin fysisk.

För att unga spelare ska utvecklas under hela uppväxten krävs att isträningen blir mer effektiv och att varje isträning kompletteras med anpassad fysträning före, under och efter säsong så att spelarna får en möjlighet att träna och utveckla de fysiska färdigheter som spelet kräver.

Rörlighet, styrka, balans, koordination, spänst och uthållighet ska tränas under både lågsäsong och högsäsong när träningsbarheten är som bäst under uppväxtåren.

Har ditt lag tränat ett fyspass för varje tränat ispass under säsongen som Svenska Ishockeyförbundet rekommenderar för att spelare i utvecklingsbar ålder ska utveckla den fysiska förmågan?


http://webcoach.se/pages/view/hockey

Talangutveckling -Sv.Hockeyförbundet

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se