Division 3 hockey går in i sin mest intensiva period i februari när förkvalet till tvåan börjar. Då är det match varannan dag som gäller för unga och relativt otränade spelare som inte tränat lika hårt och målmedvetet under sommaren som spelare i en högre division.

Svenska Ishockeyförbundet berättar i sin kravprofil att spelare som vill spela ishockey på nationell hög nivå ska springa 3 km under 12 minuter. I högsta divisionen springer man sträckan runt 10 minuter.

Själva löpningen har inte mycket med hockey att göra men sluttiden visar vilken kondition spelarna i laget har. I slutet på säsongen är det inte ovanligt att konditionsvärdet sjunker eftersom konditionen inte tränas av att bara spela match.

Bra kondition i slutet av säsongen är en nödvändighet för att spelare på alla nivåer ska hinna återhämta sig mellan varje ny träning och match. Det gäller för tränare och spelare som spelar i ett lag som bestämt sig för att gå upp en division att förbereda sig under sommaren för att vara på topp när slutspelet drar igång

En riktigt vältränad spelare återfår matchformen inom 24 timmar när matchning, vila, mat och dryck stämmer till 100 procent. En ung eller relativt otränad spelare återhämtar sig fullt ut 36-72 timmar efter en tuff match.

Med ett spelschema som täcker 6 matcher på 12 dagar kommer spelare statistiskt att orka vara på topp var tredje eller fjärde match när matcherna spelas i så tät följd.


Läs mer om hockey och kondition
http://sportidrott.se/articles/view/spelare-med-bra-kondition-aterhamtar-sig-snabbast

http://sportidrott.se/articles/view/cooper-test-mater-kondition-hos-unga-hockeyspelare

http://sportidrott.se/articles/view/spelarna-testar-samre-under-hockeysasongen

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se/hockey

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se