En kartläggning av 180 spelade matcher i landets tre högsta serier gjord på Elittränarutbildningen för ishockeytränare visar att effekten av att ta en timeout i syfte att göra mål för att förändra matchbilden fungerar i 16 procent av fallen.

Time out är ett begrepp inom sportens värld som innebär att båda lagen oavsett vilket lag som begär time out får möjlighet att skapa en förändring av matchen.

Time out tas ofta i slutskedet av en match och i kombination av att man tar ut målvakten för att kunna avsluta matchen med en extra utespelare.

I rapporten från RF och Svenska Ishockeyförbundets Elittränarutbildning för hockeytränare som belyser effektiviteten av en timeout gör lagen i SHL, Allsvenskan och Division 1 tillsammans bara 22 mål efter att tränarna begärt timeout 139 gånger.

I SHL studerades 60 seriematcher under säsongen 13/14 där 46 timeouter gav 5 kvitteringssmål. I Allsvenskan samma säsong gjordes lika många kvitteringsmål på 51 försök när tränaren tog timeout i slutet på matchen. I Division 1 hockeyn gjordes inga kvitteringsmål efter 42 timeouts.

En ishockeytränare i någon av landets tre högsta serier som av god hockeytradition tar timeout för att göra en förändring islutet av matchen visar att handlingskraften hos tränaren är hög men effekten av att ta en timeout är i verkligheten väldigt låg

http://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet-hockeyakademin/dokument/kurser2/specialarbeten/etu-2014/time-outens-betydelse-och-effektivitet-karim-tomtc.pdf

Svenska Ishockeyförbundets Elittränarutbildning


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se