Det verkar vara bra att skämma bort och curla sina barn. Curlingföräldrarnas barn känner sig minst ensamma, genomför i störst
utsträckning utbildning med minst drop-out och har bäst psykisk hälsa. De har dessutom bäst relationer med sina föräldrar.

Tränare och lärare som kommer i kontakt med curlingföräldrar och curlade barn har säkert funderat på hur det ska gå för barnen senare i livet.

En pågående studie som den Danska Statens Forskningscenter om välfärd genomför med över 6000 barn visar att barn till curlingföräldrar klarar sig betydligt bättre än genomsnittet.


http://hejlskov.se/aktuell-debatt/om-curlingforaldraskapets-resultat-och-konsekvenser/

För många år sedan formulerade en dansk psykolog begreppet curlingförälder som beskriver föräldrar som sopar framför sina barn i vardagen genom att skjutsa dem vart de vill, hjälper dem med läxorna och ser till att ingenting är jobbigt. Han ansåg att den typen av barnuppfostran inte förbereder barnen på vuxenlivet.

Danska statens forskningscenter om välfärd bestämde sig för att ta reda på hur det har gått för 6000 barn födda 1995 där 600 av barnen tillhör gruppen som blivit curlade av curlingföräldrar under uppväxten. Studien som är större än någon tidigare studie om barnuppfostran slår fast att curlingföräldrarna är de som bäst förstår vad som är bra för deras barn.

Föräldar ska enligt Danska Satens Forskningscenter inte vara rädda för att hjälpa sina barn. Att ställa upp för barnen även när dom
inte behöver det kommer att vara till fördel för deras barn på kort och lång sikt.

Curlade barn har goda relationer med föräldrarna, löper mindre risk för psykisk ohälsa, känner sig inte lika ensamma som andra unga vuxna och fullföljer påbörjade utbildningar i större utsträckning än barn som inte blivit curlade av sina föräldrar

Man ska som förälder inte vara rädd att skämma bort sina barn, det kan vara mycket bättre att göra det än att låta bli. De barn som klarar sig sämst under uppväxten enligt Danska statens forskningscenter om välfärd är de barn som inte får så mycket hjälp av sina föräldrar.

Tiden fram till 2020 är en tid då tränare och lärare får fokusera på annat än att curlingföräldrar och curlade barn är ett stort problem och att "laget framför jaget" nu har blivit "jaget framför laget" där tränaren och läraren som bytt från ett integrerande till ett inkluderande ledarskap ska utvecklas av kritiken från föräldrar och barn.

http://sportidrott.se/articles/view/bidragspengar-fran-idrottslyftet-for-ett-inkluderande-ledarskapAll Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se