Med rätt träning kan alla spelare bli snabbare vid start och stopp. Det förbättrar sluttiderna på 10-20 meter och utvecklar förmågan att ändra riktning i hög fart.

Snabbheten och den explosiva förmågan utvecklas lättast med tester och åldersanpassad träning under de tidiga tonåren.

Under lördagen samlade Gästriklands Innebandyförbund över 150 av distriktets unga innebandyspelare i åldrarna 12-16 år till spelarutvecklingprogrammet #Innebandy for All på Gavlehovshallen i Gävle.

https://www.innebandy.se/gastrikland/inlaegg/aemnen/spelarutbildning/

Spelartvecklingsprogrammet #Innebandy for All sätter spelaren i centrum genom att utveckla människan och atleten bakom innebandyspelaren där ungdomar från distriktets bredd- och elitföreningar utvecklas tillsammans med hjälp av rätt träning.

http://sportidrott.se/articles/view/stegvis-utveckling-av-unga-innebandyatleter-pa-gavlehov

Niclas Carlson och Victor Lejon är fystränare utbildade av Riksidrottsförbundet RF på Bosön och hjälper klubblag, föreningar, landslag och förbund att utveckla spelare i alla åldrar med tester och anpassad träning.

I friidrottshallen Omega på Gavlehov testas och tränas distriktets unga innebandyspelare under sakkunnig ledning för att lära sig att träna på rätt sätt för att kunna utveckla den rörlighet, styrka och spänst som sporten innebandy kräver.

Fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle ansvarar för den fysiska delen av spelarutvecklingsprogrammet #Innebandy for All på Gavlehov som syftar till att förbättra den atletiska förmågan hos distriktets unga spelare i åldrarna 12-16 år.

Med spelarutvecklingsprogrammet #Innebandy for All erbjuder Gästriklands Innebandyförbund en utvecklingsmiljö där spelare i olika åldrar kan utvecklas i egen takt före under och efter puberteten.

Helhetsynen på människan och atleten och valet av utvecklingsplats på Gavlehov gör att unga spelare i utvecklingsbar ålder ges möjligheten att testa, träna och utvecklas under bästa tänkbara förutsättningar.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se