Unga innebandyspelare tränar innebandy och åldersanpassad fysträning i tre dagar på Gästriklands Innebandyförbunds Summer Camp 2019.

Fysträning med fokus på snabba och explosiva rörelser sker i friidrottshallen Omega på Gavlehov under ledning av fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson från Gävle.

Ett stort antal ungdomar som vill utvecklas som innebandyspelare under sommaren har sökt sig till Gästriklands Innebandyförbunds Summer Camp 2019 den 6-9 augusti på Gavlehovshallen i Gävle.

Att få lära sig att ta i på träningen i form av i höga och långa hopp och kast är ett effektivt sätt att utveckla den explosiva förmågan vid skott, start, stopp och snabba riktningsförändringar som går att omsätta på planen under träning och match.

Fyra större grupper av unga innebandyspelare varvar innebandy och fysträning under sakkunnig ledning för att utveckla snabbheten och den explosiva förmågan tillsammans med fystränaren Victor Lejon på Gästriklands Innebandyförbunds Summer Camp på Gavlehov i Gävle

Styrkeövningar med explosiva hopp och kast plus kort sprint på 20 meter står på schemat. En bra tid på 20 meter ska springas snabbare än 3 sekunder.

Ofta är det den som hoppar långt och högt som också springer snabbt och kastar långt. Alla spelare som vill kan bli snabbare med hjälp av hoppträning och sprintträning innan innebandyträningen ett par dagar i veckan.

Tränare och spelare som vill utveckla snabba och explosiva rörelser med och utan boll har möjlighet att lära sig att träna rätt på Gästriklands Innebandyförbunds Summer Camp 2019 den 6-9 augusti på Gavlehovshallen i Gävle.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.