Träningen inom den amerikanska skolidrotten har förändrats de senaste 20 åren och blivit allt mer sportspecifik och högintensiv för att förbereda studenterna för träning och tävling på collegenivå.

Fystränarens uppgift är att se till att huvudtränare och positionstränare har vältränade studenter att tillgå under tävlingssäsongen.

I en anonym enkät där fystränare på college tillfrågades om statusen på nyanlända studenter från high schools är svaret att spelarna inte är tillräckligt förberedda för att kunna träna och tävla på en högre nivå.

Rörlighet, bålstabilitet och benstyrka saknas och studenterna har en allt för dålig teknik i olympiska lyft.

Tränarna berättar också i enkäten att de nyanlända studenterna saknar den mentala styrkan som krävs för att underkasta sej träning på collegenivå.

Det finns också brister hos studenterna i grundläggande principer för träning, återhämtning och idrottsnutrition.

Ett sätt att förbereda studenterna bättre är enligt studien att utbilda och certifiera fystränarna på high schools för att i framtiden förse universiteten med vältränade atleter som kan underkasta sej den träning som krävs för att tävla på collegenivå.


National Strength and Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000473