I individuella sporter använder tränare och utövare pulsträning för att efterlikna tävlingstempo under träning i syfte att förbättra prestationsförmågan på tävling och match.

Inom hockey och andra lagbollsporter är användandet inte lika utbrett. Med en pulsklocka kan spelare och tränare mäta och jämföra hjärtfrekvens och spenderad tid i respektive pulszon på träning och match.

Tester för lagbollsport visar att den totala träningstiden stämmer överens med matchtiden men att intensiteten är betydligt högre under matchen.

När pulsvärden på tisdagsträning och torsdagsträning jämförs med spelade matcher för pojkar U16 visar resultaten att spelarna oftare vistas i pulszon 5 under match än på träning.

LÄS MER: https://sportidrott.se/articles/view/tranar-ditt-lag-i-matchtempo

Tränare som planerar för ungdomars utveckling i sport kan med hjälp av pulsklockan mäta och jämföra tid och intensitet för varje spelare och position och anpassa träningen till match.


National Strength and Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se


doi: 10.1097/01.JSC.0000367214.56279.8f