I både toppen och botten av tabellen spelas det måste-matcher under hösten för att lag på olika nivåer ska kunna flytta upp eller slippa flytta ned en division.

När det drar ihop sig till streckstrider är många av spelarna inte i bästa form när det är dags att säkra ett nytt kontrakt.

Genom att kartlägga duktiga fotbollsspelares aktivitet med GPS går det mäta tiden när spelarna står, går, joggar och springer i maximal fart under en match.

En studie som täcker samtliga fotbollsmatcher på högsta collegenivå under tävlingssäsongen visar att spelarna springer längre och långsammare med lägre intensitet i slutet på säsongen.

En hög stressnivå och nedsatt återhämtningsförmåga hos spelarna i slutet på säsongen kan vara förklaringen till att farten och intensiteten i löpningarna avtar.

Med hjälp av resultaten kan tränare som fortsatt vill hålla en hög intensitet med snabba löpningar i slutet på tävlingssäsongen planera för återhämtning för att hålla matchformen fortsatt hög.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001690