Vid en combine test använder de amerikanska proffsligorna NHL och NFL funktionella rörlighetstester vid utvärdering av spelarnas fysiska förmåga att kunna träna, spela och prestera under lång tid på högsta nivå.

På samma sätt använder rugbyns högsta liga tester för komplex rörlighet för att utvärdera varje spelare inför tävlingssäsongen.

Höga eller låga poäng vid funktionella rörlighetstester som används för screening i explosiva kontaktsporter som hockey, rugby och amerikansk fotboll visar med tydlighet att orörliga spelare löper 10 gånger högre risk att drabbas av skador och ofrivilliga speluppehåll.

Genom att testa och träna rörligheten före, under och efter tävlingssäsongen kan snabba och explosiva spelare som tacklas på träning och match skapa bättre förutsättningar för prestation på hög nivå under en längre tid med hjälp av komplex rörlighets träning.

Hur gör ni med komplexa rörlighetstester i ditt lag. Tränar ni funktionell rörlighet före, under och efter tävlingssäsongen för att förebygga skador hos spelarna?

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.

doi: 10.1519/JSC.0000000000001838