Nu startar familjen i samarbete med Gävle Kraftsportklubb och tidigare tyngdlyftningsmästaren Anders Bergström en fond till Hans Ruberts minne.
Tanken är att ett stipendium skall delas ut årligen till någon som är aktiv inom tyngdlyftning, styrkelyft eller annan form av kraftsport.

– En stor del av ditt liv tillbringades i träningslokalen, med en gedigen meritlista inom tyngdlyftning och styrkelyft. Som pensionär fortsatte du att träna ofta och gärna, där träningen var lika viktig som gemenskap och kamratskap.
När du var på plats i träningslokalen så delade du gärna med dig av tips och råd till både kraftsportare och nya motionärer.
Till ditt minne har familjen, dina gamla träningskamrater från Gävle Kraftsports klubb och din adept Anders Bergström, Fyshuset, skapat Hans Ruberts Kraftsportsfond. Fonden kommer att dela ut stipendium till  personer som är verksamma inom  tyngdlyftning, styrkelyft och kraftsport.
Tack för allt stöd vid vår pappas sjukdomstid och omtanken om oss i vår stora saknad.
Kerstin, Rickard och Linda 

– Vi får förmoda att det är enligt Hasse önskemål som grundare av klubben att minnet av honom lever kvar på detta sätt. Det känns i alla fall som bästa möjligheten för oss att hedra hans minne och allt han har betytt för så många av oss, säger Roger Sandström, ordförande i Gävle Kraftsportklubb.

– Mycket bra om stipendium från fonden till Hasses minne kan bidra till att inspirera fler atleter att träna, tävla och utvecklas som människor, säger Anders Bergström, Fyshuset.

Läs mer om Hans Ruberts lyftarliv i artikeln här >>

Bidra till minnesfonden
Vill du också bidra till minnesfonden så sker det genom en Inbetalning  till Gävle Kraftsportsklubb via bank, postgiro eller Swish och märks med Hans Ruberts minnesfond.

Nordea 3015 23 25522
Postgiro 663837-3
Swish 1231130822

Begravning
Begravningen äger rum fredag den 5 november kl. 14.00 i Soldathemmet.
Anmälan för de som vill delta på ceremoni till Fonus tel. 026-10 00 50
alt. via minnessidan, se länk nedan senast 4/11. Minnesstund sker i kretsen av de närmaste.

Mer information om begravning, fonden och möjlighet till hälsning här.
https://cutt.ly/kRET13E