Viktade kast med medicinboll är en bra indikator på kraftutveckling. Kraft uppstår vid acceleration av kropp, vikt eller redskap vid olika former av hopp och kast.

Testresultaten för medicinbollskast är enligt utfallet av en idrottsvetenskaplig undersökning direkt jämförbara med resultat för vertikala hopp och olympiska lyft.

Medicinbollen är därför ett viktigt mätinstrument när det gäller att utvärdera om träningen för att bli spänstig, snabb och mer explosiv fungerar bra under tävlingssäsongen.

Att vara upprepat snabb och explosiv är ett vinnande koncept i de flesta lagbollsporter. Genom att använda explosiva hopp och kast kan tränare utvärdera den explosiva förmågan hos spelarna i laget under tävlingssäsongen.

Journal of Strength & Conditioning Research


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1097/01.JSC.0000367188.24892.73