Under hösten och vintern tränar unga fotbollsspelare anpassad fysträning med hjälp av Webcoach Sport. Träning för stabilitet och balans har en självklar plats i förberedelserna inför nästa års säsong.

Balans och stabilitet är en förutsättning för att utveckla styrka och kraft under de tidiga tonåren. Träningen i Webcoach Sport för unga fotbollsspelare är individ-anpassad efter spelarnas ålder och färdighet.

I Webcoach Sport finns ett träningsprogram med några funktionella övningar som anpassats för den som vill lägga en bra grund för att kunna utveckla sina träningsresultat.

http://webcoach.se/pages/view/fotboll

När unga fotbollsspelare i 12-13 års ålder tränar stabilitet före eller efter fotbollsträningen fyra gånger i veckan ökar den fysiska förmågan att hoppa högt.

Höga hopp går att omsatta till snabba lopp. Den som hoppar högre springer snabbare på korta distanser och förbättrar sin sluttid för kort sprint.

I jämförelse med spelare i samma åldersgrupp som bara spelar fotboll under vintern för att komma i form är det spelare i träningsgruppen med unga fotbollsspelare som samtidigt tränar stabilitet som förbättrar sina hoppresultat mest.

Förmågan att stabilisera bäckenet ökar sträckförmågan i höftleden med 40 procent. I gruppen som bara tränar fotbollsspel under samma tidsperiod ökar sträckförmågan med knappt hälften.

Att förbereda sej inför en kommande tävlingssäsong är en självklarhet oavsett hur gammal man är eller vilken sport det handlar om.

Enkla förberedelser med ett fåtal funktionella övningar för ökad stabilitet räcker för att skapa nya resultat för unga idrottare som vill utvecklas i sin sport.

Har din klubb individanpassat träningen för alla spelarna i laget inför nästa säsong?

National Strength and Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e31828bed36