När huvudtränaren inte kommunicerar med den som har kunskap om träningslära, rehabilitering och idrottsmedicin och inte integrerar det medicinska teamet i den idrottsliga verksamheten på elitnivå visar den svenska studien att skador hos elitfotbollsspelare kan öka med upp till 50 procent.

Idrottsrörelsen är strängt upptagen med att integrera och inkludera på alla nivåer samtidigt som huvudtränare på elitnivå ibland glömmer bort att prata med fystränare och lyssna på medicinsk kunnig personal.

En svensk studie kan nu påvisa att brister i kvaliteten av den interna kommunikationen mellan huvudtränaren och det idrottsmedicinska teamet leder till fler skador bland spelarna i laget.

Under 2000-talet har antalet fotbollsskador bland Europas elitlag legat stabilt trots olika former av skadeförebyggande insatser.

Riskfaktorer som ligger till grund för idrottsskador bland elitfotbollsspelare är total arbetsbelastning från träning och match, spelarnas fysiska och mentala status, huvudtränarens ledarstil och den interna kommunikationen i laget.

http://sportidrott.se/articles/view/vilket-ledarskap-minskar-skaderisken-mest

Kvaliteten på kommunikationen mellan huvudtränaren och det medicinska teamet som arbetar med laget har jämförts med skadespektra och spelarnas deltagande under träning och match i 36 elitklubbar i 17 olika länder i Europa i sammanlagt 77 rapporter.

Studien visar att lag som inte är duktiga på att kommunicerera internt drabbas av fler skador som gör att spelarna inte kan
träna eller spela match.

Antalet svåra skador som leder till mer än 28 dagars uppehåll från träning och match är vanligare i lag där huvudtränaren och medicinska teamet inte talar med, eller lyssnar på varandra.

Flera studier visar liknade resultat att en intern öppen dialog om styrkor och svagheter i laget utgör skillnaden på att vinna eller
förlora matcher på elitnivå och om spelarna drabbas av mer eller mindre skador på träning och match under tävlingssäsongen.

https://bjsm.bmj.com/content/early/2018/08/21/bjsports-2018-099411?hootPostID=3799028b1e872a347ba1a3b5296d5fe2#ref-3

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se