50 unga innebandyspelare från olika föreningar fystränade tillsammans i friidrottshallen Omega på Gavlehov när Gästriklands Innebandyförbund bjöd in till öppen sommarträning för spelare 7-12 och 12-16 år.

Gästriklands Innebandyförbund och fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle anordnar åldersanpassad fysträning för unga innebandyspelare i mixade grupper i friidrottshallen på Gavlehov på måndagar och torsdagar i juni.

Svenska Innebandyförbundet har ett utmärkt utvecklingsprogram som bygger på Long Therm Athletic Development LTAD där fokus hamnar på den unga spelarens förmåga att utveckla atletiska färdigheter under hela uppväxten.

För spelare 7-12 år handlar det om att utveckla snabbhet, balans och koordination. Övningar för snabbhet i olika former ska tränas med fokus på teknik.

Start, stopp och sprint med snabba riktingsförändringar där arbetstiden är kort med gott om vila för återhämtning mellan varje ny övning. Styrkan är lätt att testa och träna i hallen med hjälp av medicinbollkast och hopp.

Spelare i 12-16 års ålder testar och tränar rörligheten som naturligt försämras under puberteten. Rörliga spelare har lättare att utveckla snabba och explosiva rörelser om dom är starka nog.

Övningar för rörlighet, styrka och explosiv förmåga ingår i träningen på Gavlehov tillsammans med övningar för uthållighet som är lättast att träna upp i samband med puberteten.

Träningen för Gävles unga innebandyspelare sker i större mixade grupper i friidrottshallen på Gavlehov där varje spelare eller grupp av spelare har möjlighet att träna efter egen förmåga tillsammans med en erfaren fystränare som anpassar sommarträningen för spelare som befinner sig i brytpunkten före, under eller efter puberteten

Flera innebandytränare deltog i träningen tillsammans med sina spelare. På Gavlehov finns det möjligheter för tränare och föräldrar att filma övningar eller att själva delta i träningen när Gästriklands Innebandyförbund bjuder in till åldersanpassad sommarträning.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se