I den amerikanska collegeligans division 1, 2 och 3 för damfotboll kan enkla hopptester användas för att skilja spelare som spelar från start från spelare som börjar matchen på avbytarbänken.

Testerna visar också att testresultaten statistiskt är bäst bland spelarna som spelar fotboll i den högsta divisionen på collegenivå.

Den explosiva förmågan bland spelare som spelar fotboll på en högre nivå är är enligt nya idrottsvetenskapliga rön bättre än hos spelare som spelar damfotboll i en lägre division när ett vanligt hopptest som visar hur högt varje spelare hoppar användas som för att rangordna spelarna.

Resultaten från explosiva vertikala hopptester kan användas för att skilja starters från spelare som vanligtvis inte startar en match i collegeligan för damfotbollsspelare i den amerikanska NCAA division 1-3.

Tränare, spelare och lag som vill spela fotboll på högsta nivå ska testa och träna hoppstyrka inför nästa säsong. De mest explosiva och hoppstarka spelarna som spelar fotboll på collegenivå i USA spelar oftare från start och spelar i de bästa fotbollslagen.

Bryr ni er om att testa och träna hoppstyrkan för att förbättra den explosiva förmågan i ditt lag?


National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002053