Nu sätter hockeyn i landets högsta serie SHL igång. Spelare som tränat under hela sommaren kommer förhoppningsvis fysiskt väl förberedda till årets hockeysäsong. Samtidigt med den svenska hockeypremiären spelar proffsligan i amerikansk fotboll NFL sina första matcher.

När det i amerikanska tidningar går att läsa om vad årets stjärnspelare i NFL besitter för fysiska färdigheter för maxstyrka, uthållighetsstyrka, hoppstyrka, snabbstyrka och sprintsnabbhet berättar svenska tidningar för läsaren om SHL-spelarnas längd, vikt, moderklubb, älsklingsfärg och favoriträtt på bordet.

Medan amerikansk sport fokuserar på spelarnas fysiska kapacitet och förutsättningar för att lyckas i NFL håller svensk media mer koll på de olika personligheterna i SHL då man istället för testresultat tittar närmare på spelarnas kepssamlingar och kikar i kylskåp och vardagsrum inför säsongsstarten.

Testvärden och träningsresultat redovisas inte i landets högsta hockeyliga SHL. Istället så sammanfattar TV och tidningar läget efter säsongen i floppar och toppar där flera spelare inte gjort sig själva eller laget rättvisa på grund av dåliga förberedelser under sommarhalvåret.

Svensk mediabevaking som täcker sommarträningen beskriver onyanserat lagens förberedelser i termer som "stenhård" träning som ska ta klubben och enskilda spelare till en ny nivå utan att berätta om vilka testresultat som krävs för att kunna träna och spela ishockey på högsta nivå match efter match genom hela serien fram till slutspel och finaler.

Med en annan tradition likt NFL och ett annat intresse för individuella prestationer i SHL kan bevakningen i landets högsta hockeyliga använda spelarnas testresultat för att få föräldrar och unga måltjuvar att verkligen förstå vilken träning och vilka träningsresultat som krävs för att fortsatt göra mål som junior och senior på en högre nivå.

Det bör vara lika intressant för den unga talangen som drömmer om att en gång i livet kunna leva på sin sport att känna till favoritlagets kravprofil och testresultat för skridskosnabbhet, hoppstyrka och kondition efter sommarens fysträning som att veta att färgen blå, spagetti och sudoko är sådant som proffsspelare i SHL tycker mycket om.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se