Fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle leder verksamheten med tester och träning i Gästriklands Innebandyförbunds Utvecklingsprogram #Innebandy for All, som utvecklar unga innebandyatleter i 12-18 års ålder i fridrottshallen Omega på Gavlehov.

Genom upprepade träffar på Gavlehov testar och tränar unga spelare från både bredd och elit på de moment som utvecklar det fysiska spelet. En atlet är rörlig, uthållig, upprepat snabb, stark och utvecklar stor explosiv kraft på och vid sidan av planen. Tester och träning hämtas från den del i Svenska Innebandyförbundets SIU-modell som utvecklar unga spelares fysiska färdigheter.

Gästriklands Innebandyförbund #Innebandy for All är ett utvecklingsprogram på frivillig basis för spelare mellan 12-18 år enligt SIU-modellen som är det Svenska Innebandyförbundets Utvecklingsprogram som likt många andra förbund använder det vetenskapliga Long Therm Athletic Development (LTAD) som bas för att stegvis utveckla den atletiska förmågan hos alla spelare före, under och efter puberteten.

Long Therm Athletic Development LTAD syftar till att utveckla den atletiska förmågan genom att barn och ungdomar utvecklas med rätt träning under hela uppväxten. För spelare i 12-13 års ålder handlar det om att "lära sig att träna" medan spelare i 14-15 års ålder behöver lära sig att ta eget ansvar för den egna prestationen och tränar för att utveckla den fysiska förmågan.

Redan vältränade spelare i 16-18 års ålder "tränar på att tävla" och "tränar på att vinna" moment, dueller och matchliknade situationer på träning för att de spelare som vill ska klara av att ta stegen från duktig ungdomsspelare för spel på junior och senior nivå.

Tillsammans med distriktets duktiga innebandytränare kommer fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon att hjälpa Gästriklands Innebandyförbund att utveckla spelare i alla åldrar som vid flera tillfällen under tävlingssäsongen 2018/19 kan delta i förbundets spelarutvecklingsprogram #Innebandy for All på Gavlehov.

Den satsning som Gästriklands Innebandyförbund gör för alla spelarna i distriktets föreningar är en satsning som varje distriktsförbund oavsett sport kan titta närmare på.

Utbildningen handlar om att utveckla spelaren, människan och atleten för att lyfta spelet och prestationen hos innebandyspelare i distriktets bredd- och elitlag som befinner sig i utvecklingsbar ålder.

#Innebandy for All är ett riktigt bra exempel på ett spelarutvecklingsprogram med spelaren i centrum.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se